Το σχολείο μας

Το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, 7/θέσιο σχολείο, εδρεύει στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. Ο μαθητικός πληθυσμός προέρχεται από τα Σήμαντρα και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο, διαθέτοντας τμήμα ένταξης, τμήμα υποδοχής και παράλληλης στήριξης. Το εκπαιδευτικό προσωπικό απαρτίζεται από μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Στην αρχή κάθε νέου σχολικού έτους διατίθεται, επίσης, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος.

Οι εποικοδομητικές σχέσεις συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και αλληλοσεβασμού χαρακτηρίζουν το εκπαιδευτικό προσωπικό και το κλίμα που αντικατοπτρίζεται στις σχέσεις μαθητών-εκπαιδευτικών. Οι σχέσεις αυτές διακρίνονται από σεβασμό, προσοχή και αμοιβαία κατανόηση, δημιουργώντας έτσι ένα υγιές περιβάλλον μάθησης, χαράς και δημιουργίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια συνεργασίας με τους γονείς, με στόχο την επίτευξη βέλτιστων μαθητικών αποτελεσμάτων. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία εκπαιδευτικών-γονέων επιτρέπει συζητήσεις για την πρόοδο, τη συμπεριφορά και τυχόν ανησυχίες. Εκπαιδευτικοί και γονείς συνεργάζονται για το κοινό καλό των μαθητών, ενισχύοντας την εμπειρία και την ανάπτυξή τους.

Η καινοτομία και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, όπου οι μαθητές μαθαίνουν με τρόπο ενεργό, διαδραστικό και ευχάριστο. Χρησιμοποιούμε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, προωθούμε τη STEM εκπαίδευση και ενθαρρύνουμε την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

Προσβλέπουμε σε ενεργή συμμετοχή σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, ανοίγοντας τα φτερά μας σε νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες και διευρύνοντας τους ορίζοντες των μαθητών μας. Η συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού αποτελεί προτεραιότητα, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων.

Παράλληλα, δρομολογούνται βελτιώσεις στον κτιριακό εξοπλισμό, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος μάθησης. Η αναβάθμιση των υποδομών, η υλοποίηση ενεργειακών παρεμβάσεων και η δημιουργία λειτουργικών χώρων αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

© Powered by Knowledge AE